Kirpputori

Vanhustenystävien kirpputori

Vanhustenystävät ry pitää kirpputoria niin kutsutun ”holkkitehtaan” tiloissa Pietarsaaren Etelänummella. Kirpputori toimii vapaaehtoisvoimin ja meillä on huonekaluja, kankaita, posliiniesineitä, tauluja ja tekniikkaa. Myynnin tuotot menevät kokonaisuudessaan Heinätorikeskuksen toimintaan.

 

Yhteystiedot

Kirpputorin aukioloaikoina (06) 724 4900

Muina aikoina:
Ulf 050 313 4971
Bernt 040 098 1870
Georg 050 056 1116

Aukioloajat

Keskiviikkoisin 15:00—19:00
Torstaisin 15:00—19:00
Perjantaisin 15:00—19:00
Lauantaisin 10:00—14:00

 

Käyntiosoite:

Etelänummenkatu 17, Pietarsaari

Haluatko lahjoittaa tavaraa Kirpputorille?

Pienemmät tavarat voi jättää keräyspisteeseemme Kirpputorin ulkopuolelle.

Jos haluat lahjoittaa suurempia tavaroita tai tarvitset apua esimerkiksi kuolinpesän suurien tavaroiden noutamiseen, järjestämme niiden noudon. Soita aukioloaikoina, niin sovimme yhdessä ajankohdan tavaran noutamiselle.

Vanhustenystävien Kirpputorilta
löytyy aarteita jokaiselle

Vanhustenystävien Kirpputorilta löytyy kaikenlaisia mahdollisia tavaroita. Kirpputori avattiin vanhaan tehtaaseen silloin kun se oli suojattu ja sitä oli käytettävä silloisessa kunnossaan. Kirpputoria pyörittää noin 60 vapaaehtoista 7–10 henkilön tiimeinä ja kaikki Kirpputorin tuotot menevät Heinätorikeskuksen toiminnan tukemiseen.

Kirpputoripäivät vaihtelevat paljon. Lastauslaiturille jätetään tavaroita ja huonekaluja kuljetetaan alakertaan ja taloustavaroita keittiöön, jossa ne lajitellaan ja hinnoitellaan. Joskus keittiö on aivan täpötäynnä, Solveig sanoo.

Georg istuu useimmiten kassan ääressä ja pitää kaikki langat käsissään. Kassa toimii koko Kirpputorin toimistona. Tuntuu hyvälle tehdä palveluksia yhteiskunnalle eläkevuosina, Georg sanoo. Puhelin soi monesti 5–6 kertaa illassa ja kassalta koordinoidaan, miten noutoauto ajaa hakemaan huonekaluja ja tavaroita kodeista.

Yksikään päivä ei ole toisensa kaltainen, siitä he kaikki ovat yhtä mieltä. On vaikea kertoa, miten normaali päivä etenee. Mutta meillä on tosi hauskaa ja tänne tulee paljon väkeä.

Ilta-aikaan vapaaehtoiset ehtivät useimmiten pitää kahvitauon. He juovat kahvit kahdessa ryhmässä, jotta asiakkaat ehditään palvella.

Myynnissä olevat tavarat tulevat kaikki eri lahjoittajilta. Monet kuolinpesät ovat lahjoittaneet tavaroita ja niiden lajittelussa, ryhmittelyssä ja hinnoittelussa on paljon työtä ennen kuin ne viedään myyntiin. Me saamme erittäin paljon tavaraa ja nimenomaan se pitää meidän toimintamme pyörimässä. Pari viikkoa sitten tuli valtava kristallikruunu, Georg kertoo. On uskomattoman hienoa nähdä se kaikki, mikä meille tulee.

Mutta henkilökunta-alennusta meillä ei ole. Koska tulot menevät hyväntekeväisyyskohteeseen, kaikki vapaaehtoiset ovat tarkkoja siitä, että rahat käytetään asianmukaisesti. Meillä on yhdessä niin mukavaa, että se riittää. Mutta joka vuosi teemme jotain yhdessä, järjestämme joulujuhlan ja teemme retken. Viime kesänä näimme Under liten Himmel -näytöksen, Georg kertoo.

Meillä on tapana sanoa, että lähdemme töihin, kun tulemme tänne. Teemme töitä 4 tuntia ja usein vauhtia riittää ja työ on fyysisesti melko raskasta. Mutta meillä on niin mukavaa, että tämä on paras työ, joka minulla on ollut, Solveig sanoo.

Lisa on täällä melkein joka päivä Kirpputorin aukioloaikoina. Lisa päätyi vapaaehtoishommiin sattumalta. Eläkkeelle jääneen biologian opettaja Lisan kiinnostus kirjoihin on suuri. Hän tuli Kirpputorille, koska hän tiesi, että siellä on laaja valikoima kirjoja. Mutta hän ei pitänyt siitä, miten kirjat oli järjestelty ja hän mutisi ärtyneenä itsekseen. Hetken kuluttua hän tunsi käden olkapäällään. Se oli Georg, joka sanoi, että huomenna klo 10 tulet tänne ja saat huolehtia kirjoista, Lisa kertoo. Ja sen Lisa on tehnyt suurella innostuksella. Lisa on järjestänyt ja ryhmitellyt kirjat jo monen vuoden ajan.

Meillä on myös joitakin erityisprojekteja, Lisa kertoo. On suuri määrä brodeerattuja tauluja, jotka eivät ole kovin suosittuja juuri nyt, mutta joihin joku on käyttänyt tuntikausia aikaa. Nyt pyrimme järjestämään näyttelyn, jossa nostamme esille niihin käytetyn työajan ja korostamme niiden kauneutta, Lisa kertoo.

Vanhustenystävien Kirpputorilla on jokaiselle jotakin. Huonekaluja, keräilykohteita, taloustarvikkeita ja yksi jos toinenkin aarre.

Haluatko auttaa?

Vanhustenystävien kirpputoria pitää noin kuusikymmentä vapaaehtoista. Kirpputorin tuotot menevät Heinätorikeskuksen toimintaan. Jos olet kiinnostunut auttamaan vapaaehtoisena Kirpputorilla tai jossakin muussa toiminnassa, ilmoita kiinnostuksestasi alla.