Dagens lunch
& take away
Broilersås, ris, potatis. Salladsbord. Bärkvarg
12.00€Lunchrestaurang Arthur
Välgjord husmanskost, hela veckan!
På Hötorgcentrets lunchrestaurang serveras husmanskost varje dag, också lördagar och söndagar. Njut av utsökta måltider i vår hemtrevliga restaurang eller ta med dig lunchen som take away. Under sommarmånaderna kan du även äta utomhus på vår trevliga innergård.
Vi tillreder den goda lunchen från grunden och använder i första hand närproducerade, inhemska råvaror. Till varje lunch hör salladsbord, efterrätt och kaffe. Dessutom finns så gott som dagligen rykande färskt bröd och hembakade bullar hos oss!
Välkommen till oss – husmanskost med det lilla extra, varje dag!
Hos oss kan du använda lunchsedlar. Kontakta vår kökschef för mer information.
Kökschef Christoffer Envall
044 721 9516
christoffer.envall(at)htcentret.fi
Öppet alla dagar
11–13
Köpmansgatan 19
Jakobstad
Veckans lunch
Broilersås, ris, potatis. Salladsbord. Bärkvarg
12.00€Leverkalops, potatismos, grönsaker. Salladsbord. Hallonkräm med grädde
12.00€Köttsoppa. Hembaktbröd, ost, pålägg. Fattiga riddare med grädde, sylt
12.00€Husets fiskgryta, potatis, aioli. Salladsbord. Tigerkaka
12.00€Gris ytterfilé, svampsås, potatis, grönsaker. Salladsbord. Muffins
12.00€Pulled pork, BBQ-sås, klyftpotatis, grönsaker. Salladsbord. Nutellamousse
14.00€Rostbiff(kall), rödvinssås, rostad potatis, rostade rotsaker. Salladsbord. Husets jordgubbsglass med chokladsås
16.00€Om lunchen på Hötorgcentret
”Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen.”
Familjen Mikael Bredbacka, Jenna Wikar med döttrarna Lovis 5 år och Iris 2 år.
”Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen.”
”Vi äter här en gång nästan varje vecka. Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen”, säger Mikael. ”Då Iris ännu sov i vagnen var det lätt att ta in vagnen i den rymliga matsalen”, tillägger Jenna.
Familjen Mikael Bredbacka, Jenna Wikar med döttrarna Lovis 5 år och Iris 2 år.
”Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde.”
Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens.
”Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde.”
Kollegorna Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens äter här flera gånger i veckan. ”Som mest är vi sju kollegor”, säger de. De hittade Hötorgcentret via lunchpaus och då de insåg att Hötorgcentrets lunch är öppen för alla blev de stamkunder. ”Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde. De har god vispgrädde här!”
Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens.
”Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra.”
Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula.
”Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra.”
Vännerna och kollegorna Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula äter första gången på Hötorgcentret. De är förvånade över hur mycket folk det är och att det finns gäster i alla åldrar. ”Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra. Brödet är lite sött, perfekt för oss som tycker om kaka”, säger Mona. ”Kanske vi kan bo här som grannar då vi blir äldre”, säger de glatt.
Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula.
Hyr utrymmen
Det är möjligt att hyra vår matsal för olika tillställningar. Matsalen rymmer 70–100 personer. Dessutom finns mindre utrymmen att hyra på både Hötorgcentret och Villa Hannus. Kontakta vår kökschef för mer information.
Kökschef Christoffer Envall