Villa Rosalie

Villa Rosalie

Villa Rosalie är ett trivsamt och hemtrevligt gruppboende för personer med minnessjukdom. På Villa Rosalie bor man i egna rum inredda med egna möbler. I det gemensamma köket tillreds och avnjuts måltiderna och vardagsrummet sitter man skönt i soffan och njuter av värmen från den öppna spisen. Vårdpersonal finns på plats dygnet runt.

Värdefilosofin bakom Villa Rosalie är att klienten ska vara i centrum och känna närhet av andra människor. Alla ska få behålla sin funktionsförmåga så länge som möjligt, med stöd av den individuella vårdplanen och omges av personal som känner till hans/hennes vanor och levnadshistoria.

På Österbottens välfärdsområdes sida kan du ansöka om en plats på Villa Rosalie. Vi erbjuder 16 platser fördelade på två våningar. Villa Rosalie fungerar numera som servicesedelproducent för effektiverat serviceboende.

 

SE PLANRITNINGAR

ALZEIMERINFO

Projektet Sol i minnet!

Villa Rosalie är med i projektet Sol i minnet! som är ett treårigt kultur i vården fortbildningsprojekt för personal på enheter för personer som lider av en demenssjukdom. Det handlar om personcentrerad vård, om att implementera aktiviteter och närvaro i stunden med dialog, kontakt, beröring, lyckostunder och igenkännande. I utbildningen deltar också vårdstuderanden, volontärer, och artister.

Kontakt

044 7219510 och 044 721 9513 vardagar kl. 7–15
044 721 9514 kvällar och helgar

Besöksadress:
Rådhusgatan 12
Jakobstad

Ansvarig sjukskötare

Lisa Rehnfeldt
Telefonnummer: 050 430 3614
lisa.rehnfeldt@htcentret.fi