Dagens lunch
& Take away
Grönsaksbiffar, fetaostsås, potatis. Salladsbord. Hallonkvarg
12.00€Lunchrestaurang
Välgjord husmanskost, hela veckan!
På Hötorgcentret lunchrestaurang får du husmanskost, också lördagar och söndagar. Hos oss har du möjlighet att avnjuta våra utsökta måltider i vår hemtrevliga restaurang eller ta med dig hem som takeaway. Under sommarmånaderna är det också möjligt att avnjuta lunchen utomhus på vår trevliga innergård.
Vi tillreder den goda maten från grunden och använder i första hand inhemska närproducerade råvaror. Till varje lunch ingår salladsbord, efterrätt och kaffe. Dessutom är vår dietkock specialist på glutenfri mat!
Välkommen till oss – husmanskost med det lilla extra, varje dag!
Hos oss får du även äta med servicekuponger och lunchpass. För mer information kontakta husmor.
Husmor Karoline Grankulla
E-post: karoline.grankulla(at)htcentret.fi
Telefonnummer: 044 721 9516
Öppet alla dagar
11.00 – 13.00
Köpmansgatan 19,
Jakobstad
Veckans lunch
Makaronilåda, grönsaker. Salladsbord. Fruktgott
12.00€Mustig grisköttgryta, potatis. Salladsbord. Molndessert
12.00€Leverbiffar, löksås, potatis, lingonsylt. Salladsbord. Tropisk kräm med vispgrädde
12.00€Grönsaksbiffar, fetaostsås, potatis. Salladsbord. Hallonkvarg
12.00€Husets laxsoppa. Bröd, ost och grönsaker. Plättar, sylt och grädde
12.00€Pulled pork, bbq-sås, potatis, grönsaker. Salladsbord. Havtornskräm med grädde
14.00€Hangersteak, gräddsås, klyftpotatis, rostade rotsaker. Salladsbord. Marianneglass
16.00€Om lunchen på Hötorgcentret
”Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen”
Familjen Mikael Bredbacka, Jenna Wikar med döttrarna Lovis 5 år och Iris 2 år.
”Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen”
Vi äter här en gång nästan varje vecka. Här finns god husmanskost som fungerar för hela familjen, säger Mikael. Då Iris ännu sov i vagnen var det lätt att ta in vagnen i den rymliga matsalen, säger Jenna.
Familjen Mikael Bredbacka, Jenna Wikar med döttrarna Lovis 5 år och Iris 2 år.
”Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde.”
Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens
”Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde.”
Kollegorna Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens äter här flera gånger i veckan. Som mest är vi sju kollegor, berättar de. De hittade Hötorgcentret via lunchpaus och då de insåg att Hötorgcentrets lunch är öppen för alla blev de stamkunder. Maten är väldigt god, favoriterna är tacogratängen och all efterrätt med vispgrädde. De har god vispgrädde här!
Matts Dahlin, Kim Fagerudd och Mikael Jankens
”Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra.”
Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula
”Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra.”
Vännerna och kollegorna Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula äter första gången på Hötorgcentret. De är lite förvånade över hur mycket folk det är och att det finns gäster i alla åldrar. Vi såg att det fanns husmanskost och efterrätt och det lät väldigt bra. Brödet är lite sött, perfekt för oss som tycker om kaka, säger Mona. Kanske vi kan bo här som grannar då vi blir äldre, säger de glatt.
Mona Fagerudd Söderman, Gunilla Finnström och Viola Hannula
Hyr utrymmen
Det är möjligt att hyra matsalen för olika tillställningar. Matsalen rymmer 75–100 personer. Dessutom finns mindre utrymmen att hyra. Kontakta husmor Karoline Grankulla för mer information.
Husmor Karoline Grankulla
E-post: karoline.grankulla(at)htcentret.fi
Telefonnummer: 044 721 9516